Самолетни екскурзии

х

КЛАСИЧЕСКА ИСПАНИЯ

Обиколка на Испания

1 ДЕН
Отпътуване от София.Директен полет до Мадрид.Нощувка.

2 ДЕН
Закуска.Туристическа програма в Мадрид. Посещение на Кралският дворец - построен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на крепостта, която е била построена от маврите през 9 век; площад “Ориенте” – любимо място на туристите и жителите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад „Испания” с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард “Гран Вия” – най-известната улица в града; площад „Ла Сибелес” с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Световно известният музей „Прадо” - една от най-важните художествени галерии в света, с картини на велики художници и скулптори на световни творци; Пласа Майор – сърцето на града, където в миналото са се провеждали най големите събития в града - коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол – входната порта на Стария град, където се намира „нулевият километър” на Кралство Испания, символът на Мадрид – Статуята на мечката и дървото „мадроньо” .Нощувка в Мадрид.

3 ДЕН
Закуска.Отпътуване за Толедо.Градът е бил столица на Испания в периода на готическата епоха до 1560 година - факт, който обяснява впечатляващата му средновековна архитектура. Разхождайки се по улиците на този град и потапяйки се в атмосферата му, той ще Ви отведе назад във времето – в Средновековието. Свободно време.Отпътуване за Гранада. По пътя почивка в Кордоба- градът е обявен за световно културно наследство от Unesco, поради добре съхранените постройки и забележителности, изградени основно от арабите.Свободно време. Нощувка в Гранада.

4 ДЕН
Закуска.Туристическа програма в Гранада .Историята на града е изключително интересна, свързана най-вече с битките между християни и мюсюлмани, както и с Гражданската война в Испания (1936 - 1939), когато е бил център на метежниците националисти.Посещение на двореца Алхамбра.Отпътуване за Валенсия.Нощувка.

5 ДЕН
Закуска.Туристическа програма във Валенсия -катедралата "Санта Мария", от чиято камбанария Ел Микалет (станала символ на града) се разкрива великолепна гледка; сградата на "копринената борса" (La Lonja) от XV век, поразяваща с великолепните си стъклописи; готическия дворец Хенералидад от XV век, градските порти от XVI век.Отпътуване за Барселона. Нощувка.

6 ДЕН
Закуска.Туристическа програма в Барселона- улицата на артистите Лас Рамблас , площад “Каталуния”, средновековния квартал „Бари Готик” с посещение на Катедралата „Света Еулалия”, Пласа Реал до паметника на Христофор Колумб и пристанището, Площад “Испания” и хълма „Монджуик”. Антони Гауди: незавършената катедрала “Саграда Фамилия” /Светото семейство/, Авенида дела Грасия с къщите “Батло” и “Мила`”. Посещение на парка “Гюел”.Свободно време.Нощувка.

7 ДЕН
Закуска.Свободно време в Барселона. Полет до София.

Цени на човек, при настаняване в двойна стая

Период Цена
01.05.2017 619 евро
22.05.2017 639 евро
19.06.2017 659 евро
04.09.2017 659 евро
02.10.2017 599 евро

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

самолетни билети Мадрид-София, Барселона-София с включени такси

6 нощувки със закуски в съответните градове в хотели 3* и 4*

транспорт с климатизиран автобус/микробус

водач на български по време на пътуването,

екскурзия до Толедо

посощение на Кордоба

местен екскурзовод в Барселона на български език

местен екскурзовод в Мадрид на български език

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходи от личен характер

Медицинска застраховка - 9.80 лв.за целият период

 

Доплащане:

*

Eдинична стая-275 лв.

*Фламенко вечер- 29 евро
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:


Забележки::

  • Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в офиса или по банков път - до 7 дни преди датата на отпътуване.
  • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офис на България Травъл, клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка до 7 дни преди отпътуване.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 

 

България Травъл - гр. София, ул."Пиротска" № 45, ет. 1 02/989 89 69 - office@bulgariatravelbg.com
Bulgaria Travel LTD, 45 Pirotska str., level 1, Sofia - 0899 53 99 66 bulgariatravel; Facebook "Bulgaria Travel"