Почивки

Почивка в Тенерифе!

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯКанарските острови са част от Испания.Тенерифе е най-големия от седемте острови от Канарския архипелаг, разположен на 300 км от африканското крайбрежие на 1300 км от Пиринейския полуостров. Острова има площ 2034 кв.м с форма на триъгълник, в центъра на който е разположен връх Тейде - най-високата точка на Испания (3718 м над морското равнище).Канарските острови са една от 17-те провинции на Испания. Те са разположени в Атлантическия океан - на 1500 км от Пиринейския полуостров и на 100 км от крайбрежието на Африка. Първите данни за Канарските острови, тогава наричани Щастливи, са от 505 година преди новата ера. Картагенския мореплавател Ханон, придвижвайки се на юг покрай постинните брегове на Сахара, достига острови, които го удивяват с богатството си и пише за тях в "Морското околосветско пътешествие на Ханон".

ЕЗИК И РЕЛИГИЯОфициалния език е испански. Съвременните канарци са горд, дружелюбен и гостоприемен народ. Канарци са само жителите на остров Гран Канария. Жителите на Фуеревентура са фуеревентурци, жителите на Лансароте - лансаротци и т.н.

КЛИМАТКанарскте острови са единствения в Европа целогодишен плажен курорт с уникален мек климат. Тук винаги има топло море и и ласкаво слънце. Цяла година температурата на въздуха е 25-27°C, а на водата - 21-23°C.

ЗАПИТВАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНА ОФЕРТА

България Травъл - гр. София, ул."Пиротска" № 45, ет. 1 02/989 89 69 - office@bulgariatravelbg.com
Bulgaria Travel LTD, 45 Pirotska str., level 1, Sofia - 0899 53 99 66 bulgariatravel; Facebook "Bulgaria Travel"